4 gode råd til at gøre din have hyggelig

Selvom vi er gået ind i de kolde, mørke vintermåneder hvor der ikke er særligt meget grønt i haven, så kan man alligevel begynde at forberede den til de kommende, varmere sæsoner der venter os. Det er altid en god idé at starte i god tid – især hvis haven virkelig trænger til en make-over og en masse kærlighed.

COVID-19 har gjort at mange af os bliver hjemme de kommende sæsoner, og udnytter haven til det fulde, og derfor er det oplagt at gøre noget ud af omgivelserne. Her kommer 4 gode og nemme bud på, hvordan du forelsker dig i din have på ny. 

1. Lys og lamper 

At skabe en hyggelig stemning i sin have og på terassen kræver faktisk ikke det helt store – tilføj et par fine lys-lanterner i stål som tåler at være udendørs, og nogle udendørs lamper (eventuelt LED-lamper) der kan hænges eller sættes op i diverse kroge eller grene. Dette skaber en hyggelig og varm atmosfære til de kommende lange aftener. 

2. Møbler og afslapning

Alt efter hvor stor en have og udendørs areal man har, kan man med fordel fornye sine møbler hvis de trænger, eller blot tilføje nye elementer. Det er en god (og bæredygtig) idé at investere i møbler af materiale som er langtidsholdbart og som tåler det meste vejr, frem for at vælge det billigste tilbud man kan finde. Ønsker man udendørs møbler i træ, er teaktræ-møbler et godt bud på møbler som holder længe, og efter tid får en smuk form for patina. Sørg for at få testet møblerne inden køb, samt at købe komfortable puder og madrasser i afslappede, neutrale farver, så man er sikret god afslapning og komfortable sidde- og liggepladser. 

Leder man efter nye elementer at tilføje til haven eller terassen, kan man med fordel kigge på f.eks. hængekøjer og puffer, som man kan tage indenfor når sæsonen er ovre. Det er med til at skabe en afslappet og lounge-stil i haven. 

3. Planter, blomster og bede 

At tilføje nye grønne elementer i haven er både flot og hyggeligt, men også med til at rense luften omkring dig. Det er også praktisk, da man med fordel kan vælger at lave sine egne højbede, som kan bestå af eksempelvis diverse kål-typer, rabarber, jordbær, krydderuter mm. Kun fantasien (og overskudet) sætter grænser for, hvad man kan plante af lækkerier til dagligt brug over forår- og sommersæsonen, og så kan det være super hyggeligt at gå og passe.  

4. Bålfad

Med sine voksende højbede kan man give den gas med kokkeriet – og også udendørs! Invester i et bålfad til haven, og oplev hvordan man kan skabe sin egen lejrbålsstemning med en masse hygge og lækker mad. Det er nemt, og er et glimrende indslag til en hyggelig sommeraften. Kig eventuelt efter bålfade med håndtag, så man kan tage dem med på en tur på stranden til en omgang s’mores. 

 

Skriv et svar